η ευτυχία είναι στο χέρι σου…

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που έχει πραγματικά αξία στη ζωή;
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι αυτό για το οποίο αξίζει να στεναχωριέσαι ή να χαίρεσαι;
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο μικρή είναι η ζωή μας;
Έχεις αναρωτηθεί εάν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος με τον τρόπο που ζεις;

Εάν είσαι από εκείνους που θεωρούν ότι ευτυχία συνδέεται άμεσα με την εικόνα, με την κοινωνική αποδοχή ή την επαγγελματική άνοδο και μόνο… τότε συγγνώμη αλλά έχεις βάλει λάθος προτεραιότητες !
Εάν μπορέσεις και σκεφτείς από μια άλλη οπτική γωνία τη ζωή, θα διαπιστώσεις πόσο γενναιόδωρη έχει υπάρξει μαζί σου. Εάν μπορέσεις και εκτιμήσεις όλα όσα ήδη έχεις, χωρίς να σκεφτείς αυτά που δεν έχεις ή αυτά που θα ήθελες να έχεις, τότε θα καταλάβεις πραγματικά πόσο ευτυχισμένος είσαι. Η ευτυχία ή η δυστυχία δεν είναι μία μόνιμη και μη αναστρέψιμη ψυχική κατάσταση. Είναι στιγμές !!! Είναι στιγμές που δίνουν νόημα στις δύο αυτές ψυχικές καταστάσεις.
Ευτυχία είναι να έχεις συνειδητοποιήσει πόση αξία έχει να είσαι υγιής. Ευτυχία είναι να έχεις καταλάβει ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Άλλωστε ό,τι δεν έχει γίνει είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά και όχι ό,τι δεν μπορέσαμε να κάνουμε. Πόση αξία έχει να έχεις στη ζωή σου, δίπλα σου, ανθρώπους που σε αγαπάνε και αγαπάς. Όταν μπορείς και κάνεις πράγματα που αγαπάς, αυτό είναι ευτυχία.
Μπορεί να νιώσεις ευτυχία μυρίζοντας μία μυρωδιά που σου ξυπνά αναμνήσεις, ακούγοντας ένα τραγούδι, κάνοντας μία βόλτα στη θάλασσα, βλέποντας ένα πρόσωπο που αγαπάς ευτυχισμένο. Ευτυχία είναι ένα φιλί !!! Είναι μία αγκαλιά !!! Ένα χαμόγελο !!! Μια φιλοφρόνηση !!! Είναι μία ιστορία από τα παλιά που ακόμη τη σκέφτεσαι και χαμογελάς !!!
Ευτυχία είναι να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος. Πως κάποιος, κάπου εκεί έξω είναι εκεί για σένα για να χαρεί με τη χαρά σου και να σε κάνει να γελάσεις στη λύπη σου. Πως και εσύ με τη σειρά σου είσαι εκεί για αυτούς τους ανθρώπους. Για να τους φωτίσεις τις μαύρες μέρες τους, να τους προσφέρεις βοήθεια, στήριξη, αγάπη χωρίς να χρειαστεί να στο ζητήσουν. Μπορεί για σένα να είναι η οικογένεια σου ή και φίλοι που αν και δεν συνδέεστε με δεσμούς αίματος είστε σαν μία ψυχή, σε διαφορετικά σώματα !!!
Ευτυχία είναι να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς. Ναι, οι εποχές είναι δύσκολες.
Ναι, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βάλει αναγκαστικά στην άκρη αυτό που αγαπάμε ώστε μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αλλά αν…λέω αν… καταφέρεις έστω και μία φορά στη ζωή σου να κάνεις αυτό που αγαπάς, δεν έχει σημασία αν θα είναι για μία ώρα, για ένα μήνα, ένα χρόνο ή χρόνια ολόκληρα, τότε θα νιώσεις να σε κατακλύζει αυτό το συναίσθημα !!!
Ευτυχία είναι να αισθάνεσαι πως ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου, είναι εκείνος που θα μπορούσες να μοιραστείς όλη σου τη ζωή. Είσαι πραγματικά ευτυχισμένος όταν τους προβληματισμούς σου, την αποτυχία ή την επιτυχία σου αντίστοιχα, την τρέλα και τα όνειρα σου μπορείς να τα μοιραστείς. Όταν αισθανθείς πως χάνεις τον χρόνο και το χώρο…
Έχεις προσφέρει ποτέ βοήθεια σε κάποιον που τη χρειάζεται; Εάν ναι, εάν έχεις βοηθήσει κάποιον που το έχει ανάγκη, εάν από τα δύο έχεις δώσει το ένα, εάν έχεις βοηθήσει κάποιον γηραιότερο, κάποιον πιο αδύναμο από σένα, κάποιον με λιγότερα από σένα, κάποιον που βρίσκεται σε μία άσχημη στιγμή, που είχε μία άσχημη μέρα ή βιώνει μία άσχημη περίοδο, κάποιον άστεγο ή κάποιο αδέσποτο τότε έχεις αισθανθεί την ευτυχία!
Η ευτυχία δεν αγοράζεται. Δεν είναι κάτι υλικό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που οι πιο πλούσιοι άνθρωποι υπήρξαν και οι πιο μοναχικοί και δυστυχισμένοι. Μην στεναχωριέσαι, λοιπόν, εάν δεν έχεις το τελευταίο μοντέλο κινητής τηλεφωνίας, εάν δεν έχεις ένα ακριβοπληρωμένο αμάξι ή εάν δεν ντύνεσαι σα μοντέλο.
Άρχισε να εκτιμάς τον εαυτό σου για ό,τι έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής, τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Άρχισε να εκτιμάς τις στιγμές !!! Ψάξε μέσα σου…
Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στις αναμνήσεις και στις ελπίδες. Ποτέ δεν θα υπάρχει η ιδανική συγκυρία. Εάν το ποτήρι δείχνει μισογεμάτο ή μισοάδειο εξαρτάται από  εσένα και τον τρόπο που εσύ βλέπεις τα πράγματα.
Ζήσε το τώρα. Ζήσε στο έπακρο. Κάπου εκεί κρύβεται η ευτυχία!!!

f27c6ddae4d1b276e1bc435be2c12c99.jpg

Leave a comment